Ontdekkingsreis door Drenthe - 7-daagse Fietsvakantie van Hotel naar Hotel

Bij deze 7-daagse Fietsvakantie door Drenthe is inbegrepen:

  • Bagagevervoer (1 koffer p.p.) op de 2e dag t/m laatste dag
  • 6 Overnachtingen
  • 6x Ontbijt
  • Fietsroutes
  • Parkeerplaats bij het 1e hotel

Prijzen per persoon op basis van 2 personen in een 2-persoonskamer:

1 maart - 25 maart € 499,- p.p.
26 maart - 25 april € 529,- p.p.
26 april - 25 juni € 549,- p.p.
26 juni - 31 augustus € 569,- p.p.
1 september - 30 september € 549,- p.p.
1 oktober - 31 oktober € 529,- p.p.
1 november - 30 november € 499,- p.p.

Arrangement is exclusief:

Exclusief:

  • 1-persoonskamer toeslag € 260,-
  • Lunch en drankjes
  • Toeristenbelasting
  • Entreegelden
  • Bijdrage aan garantiefonds: € 20,00 per boeking.
   Middels het garantiefonds is uw vooruitbetaald boekingsbedrag beschermd bij een door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) erkende garantieregeling.

  Extra informatie:De technische uitvoering van deze reis is in handen van een organisatie die gespecialiseerd is in fiets- en wandelvakanties, aangesloten bij garantiefonds STO garant en branchevereniging VVKR.

  Programma en routes onder voorbehoud van wijzigingen.

  De prijzen van deze 7-daagse Fietsvakantie zijn geldig tot en met 30 november 2022 met uitzondering van de feestdagen.

Ontdekkingsreis door Drenthe

  In deze ontdekkingsreis maakt u kennis met de vele facetten uit het Drentse leven van vroeger en nu. U (her)ontdekt de natuur, cultuur en de vriendelijke bevolking op een sportieve manier. Deze reis is ook in te korten tot een 7-daagse Ontdekkingsreis door Drenthe.

Het programma van deze 7-daagse fietsvakantie

  Dag 1: Aankomst in Exloo
  In de loop van de middag komt u aan in het hotel in Exloo, waar u 's avonds zult overnachten. 

  Dag 2: Van Exloo naar Erica (ca. 56 km)
  Vanaf Exloo fietst u langs het Bargerveen, een veenpark van meer dan 2000 hectare, waar het nog echt stil is. U overnacht in Erica. Hier kunt u het Smalspoormuseum bezoeken.

  Dag 3: Van Erica naar Coevorden (ca. 57 km)
  Eerst fietst u langs de Zandstrooiboerderij in Schoonebeek. Ook is er een expositie van de NAM over de winning van aardolie en -gas. Vervolgens komt u langs het oude woonhuis van Vincent van Gogh, waar hij bijna 150 jaar geleden heeft gewoond en gewerkt. Aan het einde van deze fietstocht komt u aan in de historische stad Coevorden.

  Dag 4: Van Coevorden naar Dwingeloo (ca. 55 km)
  Wingelderveld, dit is het grootste natte heidegebied van West-Europa. In het bezoekerscentrum kunt u meer te weten te komen over het ontstaan en het beheer van het waardevolle heidelandschap. U overnacht in het gezellige brinkdorp Dwingeloo.

  Dag 5: Van Dwingeloo naar Roden (ca. 60 km)De route van vandaag gaat door het Nationaal Park Drents-Friese Wold, één van de grootste natuurgebieden van Nederland. Vervolgens fietst u door naar het gevangenisdorp Veenhuizen, welke in 2021 is benoemd tot UNESCO werelderfgoed. U overnacht in Roden.

  Dag 6: Van Roden naar Assen (ca. 60 km)Vandaag fietst u door De Onlanden naar Eelde. Hier kunt u naar het Internationale Klompenmuseum en Museum De Buitenplaats. Door de natuur van de Drentsche Aa fietst u naar het centrum van Assen voor uw overnachting

  Dag 7: Van Assen naar Exloo (Ca. 60 km)Vanaf Assen fietst u over het Balloërveld naar Borger. Bij het Boomkroonpad kunt u over een stalen constructie wandelen door de toppen van de bomen. In het Hunebedcentrum ziet u hoe de hunebedden gebouwd zijn en hoe de bewoners in die tijd geleefd hebben. In Exloo aangekomen dient u de thuisreis te aanvaarden en kunt u terugblikken op een leuke afwisselende fietsvakantie.

Hotels waar u verblijft

  Dag 1: Hotel in ExlooHet hotel in Exloo bevindt zich hooggelegen op de Drentse Hondsrug en te midden van bos en heide. Het hotel in Exloo bevindt zich hooggelegen op de Drentse Hondsrug en te midden van bos en heide.

  Dag 2: Hotel  in EricaDit hotel bevindt zich te midden van het natuurschoon van Zuid-Drenthe, net buiten het dorpje Erice bij Emmen. Het hotel verwent u met verse en heerlijke maaltijden, een keur aan wellnessfaciliteiten en een prima service. 

  Dag 3: Hotel  in CoevordenDeze gemoedelijke hotel ligt in het centrum van Coevorden aan het Pieterpad. U kunt hier genieten van een comfortabel verblijf en de prachtige omgeving verkennen. De kamers zijn sfeervol ingericht in een moderne stijl. Elke kamer is voorzien van airconditioning en een eigen badkamer. 's Ochtends wordt er een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd.

  Dag 4: Hotel  in DwingelooMidden in Dwingeloo is dit Hotel gevestigd. De groene omgeving biedt vele mogelijk­heden om te genieten van de rust en ruimte en om de omgeving te verkennen. De vele fiets- en wandel­routes zullen u leiden door de nationale parken het Dwingelderveld en het Drents Friese Woud met veel heide, bossen, zandverstuivingen en vennetjes. Niets voor niets is Drenthe bekend als 's lands meest geliefde fietsprovincie!

  Dag 5: Hotel in Roden 
  In de Kop van Drenthe vind je dit hotel. Hét familiehotel om de noordelijke provincies te ontdekken. Er zijn 19 sfeervolle comfort kamers en 4 luxe comfort kamers met een koffie/thee faciliteit en extra zitje. Alle kamers zijn voorzien van een bad en/of douche, toilet, bureau met stoel, kledingkast, kofferplek, flatscreen tv en gratis WiFi.

  Dag 6: Hotel in AssenDit hotel bevindt zich midden in het gezellige centrum van Assen, met in de directe nabijheid vele winkels en een theater. Dit 4-sterrenhotel is sinds 1874 een begrip in de hoofdstad van Drenthe en omstreken, mede door de hoog gewaardeerde keuken en de gemoedelijkheid.

8.0 | 1 review

Reviews van gasten

Anoniem

8

We hebben een fijne fietsvakantie gehad met veel mooi weer. Over het algemeen waren de hotels prima; in Roden was het iets minder.

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • Elektrische fietsen
 • Fietsenstalling

Onze partner

Genieten op de fiets of te voet in Drenthe

In deze fiets- en wandelprovincie is het heerlijk toeven in mooie hotels. Met onze speciale fietsarrangementen en wandelaanbiedingen gaat u van hotel naar hotel. Wij regelen alles voor u dus u kunt van uw welverdiende vakantie genieten. Heerlijk fietsen of te voet de ontdekkingsreis maken en wij brengen uw bagage naar het volgende adres.

Fietsen door Drenthe

Drenthe is natuurlijk Fietsprovincie nummer 1 en heeft prachtige natuurgebieden en natuurparken waar u als fietsliefhebber op en top van kunt genieten tijdens de speciaal samengestelde fietsvakanties. Laat u inspireren en vraag ons de mogelijkheden om van uw fietsvakantie een onvergetelijke reis te maken.

Gastvrije hotels, lekker eten en uitstekende fietsroutes hebben wij voor u samengesteld in mooie fietsvakanties.

Wandelschoenen aan en stappen maar ...!

Ook de wandelvakanties zijn met grote zorg samengesteld om zo een heerlijke belevenis te voet te maken. Bezoek een van de mooie natuurparken die Drenthe rijk is. En als u na een dag wandelen aan komt bij het volgende hotel en uw bagage is inmiddels gearriveerd checkt u lekker in om te genieten in en rondom het hotel.

Reserveren

Heeft u een passend arrangement gevonden dan kunt u online of telefonisch uw aanvraag indienen en uw wensen uiteraard kenbaar maken. Wij maken graag een passende aanbieding voor u om zo uw fietsvakantie of wandelvakantie onvergetelijk te maken.